چرایی حبس یا بخشش حفر چاه غیر مجاز و توضیحاتی در مورد انواع چاه ها

کندن زمین جهت وصال به ‌هدف متبوع را حفاری گویند . حفر چاه قادر است جهت وصال به نفت , آب , گاز و غیره انجام گیرد عملیات‌های حفاری در اصل با سرعت مضاعف متعددی انجام می گیرند , چون به کار گیری از دکل حفاری به ‌‌مدت طولانی از نگاه اقتصادی مضاعف پرهزینه می باشد .

حفر چاه ( حفاری )

چاه , سوراخی است که از تراز زمین تا درون حیطه اشباع آب زیرزمینی حفر می شود و به‌تدریج آب زیرزمینی در آن توده می‌گردد . خارج آوردن آب از چاه با به کارگیری از تلمبه‌های دستی یا این که موتوری صورت میگیرد ; استفاده از آب‌های زیرزمینی توسط حفر چاه در همگی نقاط عالم به هم پیوسته است حفر چاه برای استخراج آب زیرزمینی بیشتر به روش ضربه‌ای و در سنگ‌ها عمدتا به روش دورانی صورت می گیرد .

انواع  چاه

چاه‌ها را بر حسب روش حفاری , عمق , طرز افتتاح , موقعیت زمین شناسی و لیتولوژی , عمق مرحله آب سفره و هدف ها حفاری به اشکال زیر تقسیم بندی مینمایند .

۱ – چاه‌های اکتشافی و مطالعاتی که با انگیزه چک و مطالعه مشخصه‌های هیدرولیکی و هیدرودینامیکی و ضخامت سفره آبدار , لیتولوژی و عمق سنگ کف , موقعیت لایه‌های نفوذ ناپذیر در بخشها بکر و یا این که ناشناخته حفر می شوند .

۲ – چاه‌های بهره برداری عمیق , که عمق چاه حفر شده بیشتر از ۵۰ متر میباشد و بوسیله دستگاه‌های منحصر به فرد و یا این که عمدتا با دست حفاری میشوند . بهره‌برداری از آنها با پمپ توربینی و یا این که شناور صورت قبول می کند .

۳ – چاه‌های نصفه عمیق , بجهت بالا بودن تراز ایستابی دارنده عمق نسبتاً مقداری ‌می‌باشند حفر آنان بجهت ارزان بودن نیروی کار اکثرا با دست صورت می گیرد و افتتاح از آنان توسط پمپ‌های کمر چاهی سانتریفوژ که در حوالی مرحله آب و در باطن دیواه چاه نصب میگردند , انجام میپذیرد .

شرکت خدماتی البرز ایساتیس با استفاده از دستگاه‌های دوچندان توسعه یافته با کمترین زمان مهیا عقد قرارداد با ارگان‌های دولتی , شرکت‌ها , هتل‌ها , رستوران‌ها و مجتمع‌های مسکونی به مراد حفر چاه در کرج و همینطور حفر چاه در تهران می باشد ; کافیست ما تماس حاصل نمایید . لوله بازکنی خیابان دانشگاه شبانه روزی

سرویس ها ما مشتمل بر موردها پایین است :

• حفاری چاه‌های فاضلاب
• چاه‌های جذبی و چاه‌های عمیق
• حفر شبکه به طور مکانیزه و دستی با نیروی انسانی و خاک برداری در سراسر استان تهران و حومه با به کار گیری از دستگاه‌های توسعه یافته در کمترین زمان

حبس یا این که بخشش حفر چاه غیر مجاز

هر چند علل نبود آب را می شود به خشکسالی های اخیر , روندروزافزون نیاز جامعه و . . . نسبت اعطا کرد , اما دراین دربین برداشتهای بی‌رویه , مصارف سنتی بی حد و حصر , عدم اهتمام دور از شوخی دست‌اندرکاران , و عدم هماهنگی در ثبت مقررات درین در بین بی‌تاثیر نیست .

به‌گزارش ایسنا , در سال ۱۳۶۱ ضابطه توزیع عادلان آب ثبت شد و بر پایه ی این ضابطه به کارگیری از منابع آبهای زیرزمینی از روش حفر هر گونه چاه و قنات و گسترش چشمه در هر حیطه از مرز و بوم با اذن و موافقت وزارت نیرو می بایست صورت بپذیرد و وزارت نیرو با اعتنا به خصوصیات هیدروژئولوژی ناحیه ( شناسائی طبقات زمین و آبهای زیرزمینی ) ومقررات پیش گویی شده درین ضابطه نسبت به صادر شدن پروانه حفر و بهره برداری اقدام مینماید .

از مورخ ثبت این ضابطه یعنی ۱۶ اسفند سال ۱۳۶۱ صاحبان تمامی چاه‌هایی که در پیشین سوای اذن وزارت نیر حفر شده باشد از جمله این که چاه مورد افتتاح قرار گرفته یا این که نگرفته باشد موظفند طبق اطلاع رسانی که نشر داده شده به وزارت نیرو مراجعه و پروانه بهره برداری دریافت نمایند در‌صورتی‌که وزارت نیرو هر کدام از این چاه‌ها رالااقل طبق لحاظ دو متخصص خویش زیان آور به مصالح همگانی تشخیص دهد چاه سوای پرداخت هیچگونه خسارتی مسدود میشود و بهره‌برداری از ان ممنوع بوده ویا متخلفین طبق ماده ۴۵ این ضابطه رفتارخواهد شد و معترضین به رای وزارت نیرو میتوانند به دادگاههای صالحه مراجعه نمایند .

ماده ۴۵ این ضابطه میافزاید افراد پایین علاوه بر اعاده اوضاع کهن و جبران ضرر و زیان وارده به ۱۰ تا ۵۰ ضربه شلاق و یا این که از ۱۵ روز تا سه ماه حبس تأدیبی بر حسب‌موارد جرم به لحاظ حاکم شرع محکوم می شوند .

الف – کسی که عمداً و فارغ از اذن روزنه و مقسمی را گشوده نماید یا این که در تقسیم آب تغییری دهد یا این که دخالت غیر مجاز در وسائل اندازه‌گیری آب نماید یا این که به‌نحوی از انحاء دستور افتتاح از تأسیسات آبی رنگ را مختل سازد . لوله کش تهران

ب – هر که عمداً آبی‌رنگ را فارغ از حق یا این که اجازه مقامات مسئول به مجاری یا این که کانال آب پاشی وابسته به خویش منتقل نماید و یا این که موجب گردد که آب حق‌دیگری به وی نرسد .

ج – کسی که عمداً به طوری از انحاء به ضرر و زیان دیگری آبی‌رنگ را به هدر دهد . د – کسی که آب حق دیگری را فارغ از جواز رسمی تصرف نماید .

ه – هر که فارغ از رعایت قانون ها این ضابطه به حفر چاه و یا این که قنات و یا این که بهره‌برداری از منابع آب اقدام نماید ولی در امر بندهای ب و ج و د با گذشت معترض سری تعقیب موقوف میگردد .

همینطور در مناطقی که به تشخیص وزارت نیرو مقدار بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی بیشتراز حدمجاز و یا این که در مناطقی که طرح‌های مدنی ایجاب می کند , وزارت نیرومجازاست باحدود جغرافیایی مشخص و معلوم حفر چاه عمیق یا این که نصفه عمیق و یا این که قنات و یا این که هر جور افرایش در بهره‌برداری از منابع آب حوزه‌ را برای بازه زمانی مشخص و معلوم ممنوع سازد . تمدید یا این که رفع این ممنوعیت با وزارت نیرو است .

در بخشها غیر ممنوعه حفر چاه و به کارگیری ازآب آن برای مصرف خانگی , شرب , بهداشتی و باغچه تا گنجایش آبدهی ۲۵ متر مکعب در شبانه روز مجاز است و احتیاج به صادر شدن پروانه حفره بهره‌برداری ندارد اما مراتب بایستی به اطلاع وزارت نیرو رسد وزارت نیرو در موردها ضروری می تواند از این دسته چاه‌ها بمنظور بررسی آبهای حوزه‌ و گردآوری آمار و مصرف آن بازرسی نماید .

همینطور در بخش ها ممنوعه حفر چاه‌ های قضیه این ماده باموافقت کتبی وزارت نیرو مجاز است و نیازی به‌صدور پروانه حفروبهره برداری ندارد ولی در صورتیکه حفر چاههای مورد این ماده موجب کاهش با خشکانیدن آب چاه و یا این که قنات مجاز و یا این که چشمه همسایه شود وزارت نیرو بدوا ( به مورد رسیدگی و تلاش درتوافق فی مابین طرفین مینمایدوچنانچه توافق حاصل نشد , معترض می‌تواند به دادگاه صالح مراجعه نمایند . نشت یابی لوله با دستگاه دقیق خیابان لاله زار تهران

لطفا به این مطلب رای دهید:
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *